Garantidefinisjoner og vedlikehold av Sirius-henger

Kjøp og registrering
Gratulerer med kjøpet av din Sirius henger. Du har valgt et kvalitetsprodukt som garanterer sikkerhet, holdbarhet, brukervennlighet og design. For å kunne gi deg 5 års garanti (*2 års garanti for våre trehestehengere og lastehengere), trenger vi dine data. Fyll ut registreringsskjemaet vårt og send det på e-post sammen med kjøpsbeviset til: [email protected] innen 14 dager etter kjøpet.

Hvordan gjenkjenne Sirius-produkter
Sikkerhet, holdbarhet, brukervennlighet og design er sentralt for alle Sirius-tilhengere. Dette er kjerneverdiene som Sirius karakteriserer. I tillegg kan du kjenne igjen Sirius-tilhengere på den spesielle dør/lem-kombinasjonen, som gir deg en flerbrukshenger.

Sikkerhet
Din sikkerhet og dine varer er sentrale i produksjonsprosessen av våre tilhengere. Våre dyktige medarbeidere monterer tilhengeren din med stor omhu.

Alle Sirius tilhengere er konstruert med de beste materialene, noe som garanterer lang levetid.
Akslene til våre tilhengere er plassert på det ideelle stedet, under tilhengeren: rett bak midten. Dette gir tilhengeren naturlig kuletrykk, som sikrer at tilhengeren er stabilt plassert bak kjøretøyet.
Belysningen er installert i henhold til de siste EC retningslinjer og den har alle nødvendige komponenter, som reflektorer og breddebelysning. For et sikkert og oversiktlig resultat skal belysningselementer alltid holdes rene.

Inspeksjon
Hvert nye Sirius-produkt er gjenstand for omfattende inspeksjon på fabrikken samt hos inspeksjonsbyrået i landet der tilhengeren selges:

i Nederland ved Rijksdienst voor het Wegverkeer (fører- og kjøretøylisensbyrå)
i Tyskland ved Technische Überwachungs Verein (TÜV)
i Sveits ved Bundesamt für Polizeiwesen
i Frankrike på Service des Mines
i Belgia ved Ministerie van Verkeer en Infrastructuur (Trafikk- og infrastrukturdepartementet).
i Norge Statens Vegvesen.

Tilhengeren er kun tillatt å være på veien etter at disse anerkjente institusjonene har gitt sitt godkjenningsstempel.

Registrering
Vi trenger din fullmakt til å registrere hengeren i ditt navn. Ta bilde av legitimasjon, ditt personnummer og skriv at du gir Sirius-Norge A/S fullmakt til å registrere hengeren i ditt navn. Vi gjør da jobben for deg og viser din ny henger. Når din henger er godkjent er den klar for å ut på veien. Vognkort blir ettersendt i ditt navn.

Frakter du hest eller dyr, skal dette være merket spesifikt. Det vil være periodiske kontroller for hengere som brukes til dyretransport. Se egne regler hos Mattilsynet og Statens Vegvesen for nærmere informasjon om visningsintervall.

Før du begynner å kjøre
Som eier av en Sirius-tilhenger kan du ferdes på veien uten bekymringer, fordi du har kjøpt et produkt av toppkvalitet. Det er imidlertid noen saker du må være oppmerksom på.

Tilhengeren din må alltid ha et godt synlig offisielt skilt, i henhold til forskriftene som gjelder i ditt land. Skiltet skal være forsvarlig festet bak på tilhengeren på en slik måte at skiltlyset lyser på hele skiltet.
Reflekser skal alltid være synlige, også under lasting og avlasting.
Etter 2000 km, stram hjulboltene med 95 NM. .

Garantidefinisjoner
Alle Sirius-tilhengere kommer med en standard 5-års garanti ved kjøp. (*2 års garanti for våre trehestehengere og lastehengere). Det er imidlertid noen forbehold.

Du registrerer deg selv som kjøper av tilhengeren. Du må fylle ut registreringsskjemaet som følger med og sende det på e-post, sammen med en kopi av kjøpsbeviset, innen 2 uker etter kjøp av tilhengeren, til: [email protected], eller sende det per post til: Sirius Trailers BV, Hatertseweg 1A, NL-6581 KD, Malden, Nederland.

Du må besøke et godkjent bilverksted en gang i året for vedlikehold. Der skal de sjekke tilhengeren din i henhold til forskrift. Du må etterspørre dokumentasjon på at hengeren er sjekket og hvilke punkter som er kontrollert. Ved eventuelle reklamasjoner, må dette kunne fremvises, med korrekte dateringer (1 gang pr. år).

Du må aldri transportere hesten(e) uten bryst- og bakbom. En hest skal til enhver tid være bundet, mens den er i hengeren.

Garantien dekker ikke:

-Sprekker på sidene, baklem eller polyestertak.
-Gassfjærer
-Aksler (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
-Overspenningsbrems (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
-Clutcher (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
-Dekk og felger
-Riper på tilhengeren på innsiden eller utsiden.
-Luftdannelse under gummimatten (gulv og lem).
-Brukerskade.
-Skade forårsaket av mennesker eller dyr, unaturlig bruk (f.eks. hest som sparker).
-Godtgjørelsen av milene som må kjøres til og fra forhandler og/eller fabrikk.

Praktiske tips
Rengjør tilhengeren din grundig hver uke. Vennligst merk: ikke bruk høytrykkspyler, fordi dette vil presse fuktigheten inn i sømmene og sprekkene, noe som kan føre til at tilhengeren råtner eller fuger blir ødelagt. Skrubb polyesterdelene på tilhengeren din minst to ganger i året; ellers kan det samle seg skitt i polyesterlaget, noe som kan få tilhengeren din til å se matt og falmet ut. Smør alle bevegelige deler hver måned for å unngå overdreven slitasje. Ha riktig dekktrykket i dine hjul. For lite trykk vil redusere bæreevnen til dekket ditt og kan føre til overdreven slitasje.

Annet
Tilkoblingsskjema for stikkontakt

Tilkoblingsoversikt over 13-polet system for Mulicon

Tilkoblingsoversikt over 13-polet system for Mulicon
1/L – venstre blinklys
2/54g – tåkelykt
3/31 – masse (kontakt 1 til 8)
4/R – høyre blinklys
5/58R – høyre baklys
6/54 – bremselys
7/58L – baklys bak
8 – ryggelys
9 – permanent kontaktledning
10 – batteriladestrøm
11 – ingen hensikt
12 – ingen hensikt
13 – masse (kontakter 9 til 12)

Dekktrykk
175/70R13 86N 3 bar
185/70R13 90N 3 bar
195/65R15 95N 3,5 bar
175R14C 99/98N 4 bar
195/65R15 95N 3,5 bar

Hjulbolter
Stram til etter 2000 km og etter hver inspeksjon med 95 NM

Vedlikehold og inspeksjoner
Din Sirius-tilhenger må tas med til din anerkjente Sirius-forhandler eller Sirius-vedlikeholdsverksted hvert år. Forhandleren din har oversikt over vedlikeholdsarbeidet som er utført på tilhengeren din og vil bruke dette til å finne ut hva som må gjøres for å garantere din sikkerhet. Store justeringer veksles vanligvis med mindre justeringer. Regelmessig vedlikehold vil spare deg penger!

Oppdragsgiver plikter de første 5 årene etter kjøpet, angående service og vedlikehold, å gå til forhandleren hvor han/hun kjøpte Siriushengeren.

Prisgaranti

Vi gir deg prisgaranti på noen utvalgte markerte produkter. Finner du varen billigere innen 30 dager fra ditt kjøp hos oss, betaler vi mellomlegget. Varen må være identisk. Samme fabrikat, merke og kvalitet. Varen må være ubrukt og i original emballasje.