Garanti

Garantidefinisjoner og vedlikehold av Sirius-henger

Kjøp og registrering
Gratulerer med kjøpet av din Sirius henger. Du har valgt et 100 % kvalitetsprodukt som garanterer sikkerhet, holdbarhet, brukervennlighet og design. For å kunne gi deg 5 års garanti (*2 års garanti for våre trehestehengere og lastehengere), trenger vi dine data. Fyll ut registreringsskjemaet vårt og send det på e-post sammen med kjøpsbeviset til: info@sirius-trailers.com innen 14 dager etter kjøpet.

Hvordan gjenkjenne Sirius-produkter
Sikkerhet, holdbarhet, brukervennlighet og design er sentralt for alle Sirius-tilhengere. Dette er kjerneverdiene som Sirius karakteriserer. I tillegg kan du kjenne igjen Sirius-tilhengere på den spesielle dør/lem-kombinasjonen. Den gir deg en multi-purpose henger hver dag.

Sikkerhet
Din sikkerhet og varene dine er sentrale i produksjonsprosessen av våre tilhengere. Våre høyt utdannede medarbeidere monterer tilhengeren din med stor omhu.

Alle Sirius tilhengere er konstruert med de beste materialene, noe som garanterer lang levetid.
Akslene til våre tilhengere er plassert på det ideelle stedet, under tilhengeren: rett bak midten. Dette gir tilhengeren naturlig kuletrykk, som sikrer at tilhengeren er stabilt plassert bak kjøretøyet.
Belysningen er installert i henhold til de siste EC retningslinjer og
den har alle nødvendige komponenter, som reflektorer og breddebelysning. For et sikkert og oversiktlig resultat skal belysningselementer alltid holdes rene.

Inspeksjon
Hvert nye Sirius-produkt er gjenstand for omfattende inspeksjon på fabrikken samt hos inspeksjonsbyrået i landet der tilhengeren selges:

i Nederland ved Rijksdienst voor het Wegverkeer (fører- og kjøretøylisensbyrå)
i Tyskland ved Technische Überwachungs Verein (TÜV)
i Sveits ved Bundesamt für Polizeiwesen
i Frankrike på Service des Mines
i Belgia ved Ministerie van Verkeer en Infrastructuur (Trafikk- og infrastrukturdepartementet).
Tilhengeren er kun tillatt å være på veien etter at disse anerkjente institusjonene har gitt sitt godkjenningsstempel.

Registrering
1. april 2015 kan kjøretøyer kun registreres i Nederland basert på et samsvarssertifikat (Certificaat van Overeenstemming – CvO) og ikke lenger basert på en typegodkjenning. Med dette vil den nye standarden i Nederland bli den digitale CvO. Fra 1. april 2014 kan produsenter allerede sende inn en digital CvO til RDW. 1. oktober 2014 vil også den nye hurtigforskriften bli tilgjengelig. Med dette kan filialen registrere et kjøretøy basert på en digital CvO.

Ny nederlandsk standard
Registrering av et kjøretøy basert på en digital CvO vil bli den nye nederlandske standarden. Den digitale CvO henger perfekt sammen med innføringen av det nye registreringsbeviset. En digital CvO kan plasseres på brikken til dette registreringskortet. Digitaliseringen henger også sammen med europeiske regelverk. Registreringssøknaden for kjøretøy kan utføres raskere på denne måten, og registreringen skjer basert på den faktiske kjøretøyinformasjonen.

Registreringsbeviset
Fra 1. januar 2014 utsteder RDW registreringsbevis i form av et kredittkort (også kalt kjøretøyregistreringskort). Denne registreringen inneholder informasjon om kjøretøyet og eieren. Bilregistreringskortet har en 9-sifret kode for sikkerhet, registreringskoden. Denne koden er nødvendig for alle typer handlinger med hensyn til registrering av et kjøretøy og må lagres nøye. De eksisterende papirregistreringsbevisene vil fortsatt være i bruk. Frem til 1. januar 2019 utsteder RDW registreringskortet for kjøretøy med registrering (tilskriving) av nye kjøretøy, med overføring og med erstatning av registreringsbevis (for eksempel ved skade eller tap). Det nederlandske registreringsbeviset på papir som ble utstedt før 1. januar 2014 består formelt av følgende to deler:

Del IA – Kjøretøysregistrering (navn før 1. juni 2004: Del I) og Del IB- Askripsjonsbevis (navn før 1. juni 2004: Del II). Disse to delene utgjør til sammen den komplette del I. Disse må du ha når du bruker veien med kjøretøyet.
Del II – Overføringsbevis (navn før 1. juni 2004: Overføringsbevis eller kopi Del III) Overføringsbevis er registreringsdelen som trengs for å overføre registreringsbeviset. Du må forsiktig lagre denne delen hjemme.
Registreringsbeviset i kredittkortformat erstatter i utgangspunktet delene IA og IB. Dette registreringskortet må du ha med deg når du bruker veien med kjøretøyet. Den 9-sifrede registreringskoden erstatter overføringsbeviset. Du må lagre denne delen hjemme.

Før du begynner å kjøre
Som eier av en Sirius-tilhenger kan du gå på veien uten bekymringer, fordi du har kjøpt et produkt av toppkvalitet. Det er imidlertid noen saker du må være oppmerksom på.

Tilhengeren din må alltid ha et godt synlig offisielt skilt, i henhold til forskriftene som gjelder i ditt land. Skiltet skal være forsvarlig festet bak på tilhengeren på en slik måte at skiltlyset lyser på hele skiltet.
Reflekser skal alltid være synlige, også under lasting og avlasting.
Etter 2000 km, stram hjulboltene med 95 NM. .

Garantidefinisjoner
Alle Sirius-tilhengere kommer med en standard 5-års garanti ved kjøp. (*2 års garanti for våre trehestehengere og lastehengere). Det er imidlertid noen forhold.

Du registrerer deg selv som kjøper av tilhengeren. Du må fylle ut registreringsskjemaet som følger med og sende det på e-post, sammen med en kopi av kjøpsbeviset, innen 2 uker etter kjøp av tilhengeren, til: info@sirius-trailers.com, eller sende det per post til: Sirius Trailers BV, Hatertseweg 1A, NL-6581 KD, Malden, Nederland.
Du må besøke en offisiell Sirius-forhandler en gang i året for vedlikehold.
De vil sjekke tilhengeren din i henhold til den offisielle Sirius-sjekklisten.
Du vil motta denne sjekklisten som bevis. Du må også sende inn denne, sammen med eventuelle fakturaer, med en garantisøknad.
Du må aldri transportere hesten(e) uten bryst- og rumpestenger.
En hest skal til enhver tid være innelåst, mens den er i hengeren. .
Ikke inkludert i garantien

Sprekker på sidene, baklem eller polyestertak.
Gassfjærer
Aksler (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
Overspenningsbrems (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
Clutcher (2 års garanti gis av leverandøren AL-KO)
Dekk og felger
Riper på tilhengeren på innsiden eller utsiden.
Luftdannelse under gummimatten (gulv og lem).
Brukerskade.
Skade forårsaket av ekstreme forhold (for eksempel skade forårsaket
av en vill hest).
Godtgjørelsen av milene som må kjøres til og fra forhandler og/eller fabrikk.

Praktiske tips
Rengjør tilhengeren din grundig hver uke. Vennligst merk: ikke bruk høytrykkspyler, fordi dette vil presse fuktigheten inn i sømmene og sprekkene, noe som kan føre til at tilhengeren råtner.
Skrubb polyesterdelene på tilhengeren din minst to ganger i året; ellers kan det samle seg skitt i polyesterlaget, noe som kan få tilhengeren din til å se matt og falmet ut.
Smør alle bevegelige deler hver måned for å unngå overdreven slitasje.
Husk dekktrykket ditt. For lite trykk vil redusere bæreevnen til dekket ditt og kan føre til overdreven slitasje.

Annet
Tilkoblingsskjema for stikkontakt

Tilkoblingsoversikt over 13-polet system for Mulicon

Tilkoblingsoversikt over 13-polet system for Mulicon
1/L – venstre blinklys
2/54g – tåkelykt
3/31 – masse (kontakt 1 til 8)
4/R – høyre blinklys
5/58R – høyre baklys
6/54 – bremselys
7/58L – baklys bak
8 – ryggelys
9 – permanent kontaktledning
10 – batteriladestrøm
11 – ingen hensikt
12 – ingen hensikt
13 – masse (kontakter 9 til 12)

Dekktrykk
175/70R13 86N 3 bar
185/70R13 90N 3 bar
195/65R15 95N 3,5 bar
175R14C 99/98N 4 bar
195/65R15 95N 3,5 bar

Hjulbolter
Stram til etter 2000 km og etter hver inspeksjon med 95 NM

Vedlikehold og inspeksjoner
Din Sirius-tilhenger må tas med til din anerkjente Sirius-forhandler eller Sirius-vedlikeholdsverksted hvert år. Forhandleren din har oversikt over vedlikeholdsarbeidet som er utført på tilhengeren din og vil bruke dette til å finne ut hva som må gjøres for å garantere din sikkerhet. Store justeringer veksles vanligvis med mindre justeringer. Regelmessig vedlikehold vil spare deg penger!

Oppdragsgiver plikter de første 5 årene etter kjøpet, angående service og vedlikehold, å gå til forhandleren hvor han/hun kjøpte Siriushengeren.